fbpx
reisnieuw

We mogen weer reizen: Spanje!

Hoera! Na maanden binnen zitten, mogen we nu weer reizen naar Spanje. Maar ik merk om me heen dat er veel onduidelijkheid bestaat en er veel vragen zijn over (vlieg) vakanties buiten Nederland. Een goede reden om een en ander zelf te gaan testen.

Gran Canaria

Gran Canaria is natuurlijk een bestemming waar al jarenlang veel Nederlandse toeristen verblijven om een fijne vakantie te vieren. Maar hoe is nu de situatie ter plaatse? Wat zijn de procedures tijdens de vlucht? Moet ik overal een mondkapje dragen? Hoe gaat ‘het nieuwe reizen’ precies in z’n werk? Tijd om alles te gaan onderzoeken!

Spanje heeft strenge maatregelen doorgevoerd tijdens de corona lock-down en heeft sinds 21 juni 2020 de grenzen weer geopend voor een beperkt aantal Europese landen.

Ik vlieg vanuit Rotterdam naar Las Palmas per Transavia. Lees hier wat je echt moet weten over veilig en gezond vliegen.

In winkels, musea, openbaar vervoer en supermarkten in Spanje dient iedereen een mondkapje te dragen én geacht anderhalve meter afstand te houden. De Spanjaarden gaan daar serieus mee om. Het is dus heel handig om voor vertrek een voorraadje mondkapjes aan te schaffen. Ook is er overal bij binnenkomst een mogelijkheid om je handen te desinfecteren.

Veel restaurants en winkels zijn nog gesloten. De verwachting is wel dat alles binnen een aantal weken weer open zal zijn. Ik heb tijdens deze reis Maspalomas, Puerto de Mogan en Playa del Ingles bezocht en gebruik gemaakt van een fijne huurauto van Sunny Cars. De meeste levendigheid is op dit moment in Playa de Ingles te vinden, in de andere 2 plaatsen is het nog erg rustig.

Aankomst en vertrek in Spanje

In het vliegtuig naar Las Palmas moeten alle passagiers een gezondheidsverklaring invullen, dit is verplicht door de Spaanse douane. In de aankomsthal worden alle formulier grondig gecontroleerd of alle vragen volledig zijn ingevuld. Ook wordt er met een warmtemeter bij alle aankomende reizigers temperatuur gemeten. Geen bijzonderheden en ik kan dus doorlopen naar de bagageband.

Op de terugreis vraagt er niemand naar een gezondheidsverklaring. Ik hoef geen formulier in te vullen en wordt er ook geen temperatuur gemeten. Hup, het vliegtuig in en vertrekken. De terugvlucht per Transavia is gevuld met 20 passagiers. Een teken dat het toerisme echt langzaam aan het opstarten is.

Tijdens deze reis heb ik in 2 verschillende hotels geslapen. Lees over mijn ervaringen in het RIU Gran Canaria en het H10 Playa de las Meloneras Palace en je bent helemaal op de hoogte.

Conclusie?

Ik heb erg genoten van deze reis en ben heel blij dat we weer mogen reizen. Met wat aanpassingen hier en daar heb ik gemerkt dat je echt van een heerlijke, ontspannen vakantie kan genieten. Ik had de afgelopen dagen in ieder geval een vakantiegevoel. Ben jij van plan om komende zomer nog naar het buitenland af te reizen?

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte

Iedere maand reistips & tricks in je mailbox?

Meld je aan voor een flinke dosis reisinspiratie!

Ook leuk:

Andere avonturen