fbpx
Happiness in a cup, aan boord van Transavia

Ga je vliegen met Transavia? Dit moet je weten!

Het ‘nieuwe’ reizen. Best spannend. Twijfel je nog om komende zomer op vliegvakantie te gaan? Of ga je vliegen met Transavia en wil je weten hoe alles in z’n werk gaat? Lees mijn ervaringen over vliegen met Transavia.

Gewapend met voldoende mondkapjes meld ik me om zes uur ’s ochtends op Rotterdam Airport. Mijn vlucht naar Gran Canaria vertrek om 06.55 uur. Bij de ingang van de terminal haal ik ‘m uit de tas en doe ik het mondkapje op. Even wennen, maar iedereen draagt er een, dat scheelt. De handbagage kan gratis worden ingecheckt door Transavia, de controle bij de douane -inclusief lichaamsscan- verloopt snel en voor ik het weet sta ik in de vertrekhal. Heerlijk, vertrekken vanuit een regionale luchthaven.

Wij zijn er klaar voor!

Boarden

Als het tijd is om te boarden worden er verschillende zones omgeroepen, zodat er geen drukke en lange rij ontstaat bij het aan boord gaan. Ik zit 30 seconden in de bus naar het vliegtuig, loop de trap op en nog eens een minuutje later zit ik in m’n stoel. Heel anders dan met z’n allen tegelijk naar binnen proberen te komen en iedereen te zien stoeien om grote handbagage koffers in de vakken boven de stoelen te krijgen. Eigenlijk best een vooruitgang.

Tijdens de hele vlucht dient het mondkapje op te blijven, maar de stewardessen komen wel langs met koffie, thee en verschillende etenswaren. Door alle maatregelen heeft Transavia een beperkt assortiment en is er geen mogelijkheid om bonnetjes te mailen. Alle betalingen zijn contactloos. Mijn thee en gevulde koek smaken prima en tijdens het drinken en eten kan het kapje even af. Alle stewards en stewardessen dragen trouwens ook mondkapjes en handschoenen. Stewardessen vragen aan passagiers zonder of met en afzakkend mondkapje, het mondkapje op de juiste manier te dragen.

Ik merk dat als ik rustig zit en een tijdschrift lees of een spelletje speel op mijn telefoon, ik me niet meer zo bewust ben van het mondkapje. Als je gaat praten met je medepassagiers of als je er steeds aan zit, kan het af te toe wat benauwend voelen.

Op de terugvlucht vanuit Gran Canaria is er één passagier die het liefst zonder mondkapje reist. Na een stevig gesprek met de gezagvoerder, doet ook deze passagier zijn mondkapje op en kan de vlucht vertrekken. Wist je dat Transavia een reiziger uit het toestel kan zetten als er een mondkapje wordt geweigerd?

Conclusie?

Mijn ervaring? Een mondkapje is erg wennen. Maar prima te doen aan boord van Transavia. Ik voelde me echt veilig aan boord.

Transavia heeft een instructiefilmpje gemaakt over alle gezondheidsmaatregelen. In deze video zie je hoe vliegen er de komende tijd uitziet. Er wordt uitgelegd welke stappen je volgt tijdens de voorbereiding van je reis, op de luchthaven, aan boord én bij aankomst op je bestemming. Veilig en gezond vliegen!

Instructiefilmpje Transavia gezondheidsmaatregelen

Ben je enthousiast geworden en wil je alles weten over een vliegen met Transavia? Neem vrijblijvend contact met me op, ik vertel je alles wat je wilt weten.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte

Iedere maand reistips & tricks in je mailbox?

Meld je aan voor een flinke dosis reisinspiratie!

Ook leuk:

Andere avonturen