fbpx
Infinity pool RIU Gran Canaria Maspalomas

RIU Gran Canaria Maspalomas

Begin juli 2020 ben ik samen met collega Sietske een aantal dagen naar Gran Canaria geweest. Na een strenge lockdown zijn er per 1 juli weer toeristen welkom in Spanje en ook Transavia vliegt weer naar Las Palmas. Een goed moment om en ‘het nieuwe reizen’ te gaan testen. We sliepen 2 nachten in het RIU Gran Canaria in Maspalomas en 2 nachten in H10 Playa de las Meloneras Palace.

Hoe ziet het hotel eruit?

infinity pool RIU Gran Canaria Maspalomas
Infinity Pool RIU Gran Canaria Maspalomas

Het RIU Gran Canaria Maspalomas is een All Inclusive hotel, is ruim opgezet en gebouwd rondom een grote palmentuin. Er zijn verschillende zwembaden, waaronder een adults-only infinity pool. Rondom alle baden zijn er meer dan voldoende ligbedden. Tussen de setjes ligbedden vind je extra ruimte doordat sommige ligbedden afgeplakt zijn en dus niet gebruikt kunnen worden. Op deze manier kan er dus voldoende afstand gehouden worden. Zwemmen kan de hele dag. Bij het kindergedeelte is er een maximum aantal mensen toegestaan en het grote speeltoestel in het water wordt iedere 2 uur gesloten en grondig schoongemaakt. Er is een handdoek service bij het zwembad, iedere dag kan je de gebruikte handdoek omwisselen voor een schone.

In alle gesloten ruimtes in het hotel -receptie, buffetrestaurants en lift- dien ik een mondkapje te dragen. Bij het zwembad of in de palmentuin blijft het mondkapje in de tas. Ook wordt er bij aankomst in de receptie temperatuur gemeten. Overal vind je desinfectie flessen in het hotel waarmee je je handen kan schoonmaken. Als ik in het restaurant ga ontbijten, lunchen of dineren; telkens wordt van iedere gast temperatuur gemeten. Ik heb me nog nooit zo gezond gevoeld 😉

Hoe werkt het in het buffetrestaurant?

In de buffetrestaurant draag je bij verplaatsing een mondkapje maar eenmaal aan tafel kan het kapje af. Loop je dus naar het buffet om allerlei lekkers te halen, zet je het kapje op én doe je plastic handschoentjes aan om de verschillende gerechten op je bord te kunnen scheppen. Wat een uitgebreid buffet heeft RIU! Ik merk dat als ik verschillende keren naar het buffet loop -ruime keuze uit voor- hoofd- én nagerechten- dat ik het mondkapje plus handschoenen ritueel best een dingetje vind. Aan tafel kan alles gelukkig weer af en kan er genoten worden van al het lekkers.

handschoenen aan bij het buffet
De handschoenen kunnen weer uit als ik aan tafel zit.

Hoe druk is het?

De bezetting van het hotel is op het moment dat ik er ben rond 50%. Volgens de medewerker van de receptie zal het de komende weken nog oplopen naar 60/65%, maar een hogere bezettingsgraad is niet toegestaan door de strenge maatregelen van de Spaanse overheid. Ik merk trouwens om me heen in het hotel dat er vooral veel Spanjaarden vakantie vieren. Het binnenlands toerisme is, net als in Nederland, populair. Engelsen zijn er (nog) helemaal niet en hier en daar hoor ik Vlaams en Duits om me heen. Door de lagere bezetting van het hotel is het natuurlijk ook mogelijk om meer afstand tot elkaar te kunnen hebben. Kinderen vanaf 6 jaar zijn ook verplicht om in afgesloten ruimtes een mondkapje te dragen.

Vanuit het hotel wandel je in zo’n 10/15 minuten naar Playa de las Meloneras (bij de stranduitgang naar rechts) of naar Playa de Maspalomas (links bij de stranduitgang). Dit strand is breed en lang en er zijn verschillende eet-gelegenheden. De meeste restaurantjes zijn echter nog gesloten tijdens mijn reis, maar de verwachting is dat alles binnen een paar weken weer volledig geopend zal zijn.

Wil jij ook naar dit hotel op Gran Canaria? Stuur me een mail en ik maak een vrijblijvend reisvoorstel op maat.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte

Iedere maand reistips & tricks in je mailbox?

Meld je aan voor een flinke dosis reisinspiratie!

Ook leuk:

Andere avonturen