fbpx
Het Koninklijk Paleis in Oslo

Ben je van plan om met kinderen naar Oslo te reizen? Doen! In de zomer van 2018 heb ik met mijn gezin (man en 2 zoons van 10 en 13 jaar) een rondreis van 3 weken gemaakt in Noorwegen. En natuurlijk stond Oslo ook op het programma. Sterker nog, het was onze eerste bestemming in Noorwegen, want we reisden per veerdienst vanuit Kiel in Duitsland in zo’n 20 uur naar Oslo.

En wat is er veel te zien en te doen in Oslo! Deze stad is een echte aanrader om met kinderen te bezoeken. Ik deel graag deze fijne tips met je.

  • Maak een fietstocht. Nederlanders en fiets: een prima combinatie. Ook in Oslo is er een fietstour met Nederlands sprekende gids. Terwijl je per fiets de stad ontdekt, krijg je er veel informatie bij. Ik raad aan om deze fietstocht voor vertrek te reserveren, ik help je er graag bij!
  • Bezoek het Koninklijk Paleis. Al wandelend door het compacte centrum kom je vanzelf bij dit paleis uit. Misschien zie je wel de wisseling van de wacht!
Het Koninklijk Paleis in Oslo
Koninklijk Paleis in Oslo

Akershus, gemeentehuis en Aker Brygge

  • Ga naar het oude Fort Akershus, met uitzicht op de hele stad. Ontdek op je gemak deze eeuwenoude vesting.
  • Neem een kijkje in het Gemeentehuis van Oslo, waar ieder jaar op 10 december de nobelprijs voor de Vrede wordt uitgereikt.
Gemeentehuis in Oslo
  • Ben je er in de zomer? Ga naar het strand! Je leest het goed, Oslo heeft een klein stadsstrand bij Aker Brygge, met een geweldig uitzicht. In juli 2018 tijdens ons verblijf was het er 30 graden en een plons in het Oslo Fjord was erg welkom.

Vigeland Park

  • Wat zeker niet mag ontbreken aan je bezoek aan Oslo met kinderen is het Vigeland Park. In dit park (gratis toegankelijk) vind je meer dan 200 beelden van de kunstenaar Gustav Vigeland en het zijn allemaal beelden van naakte mensen. Beelden van baby’s en kinderen tot aan oude mannen en vrouwen. Het meest bekende beeld is misschien wel van het ‘boze jongetje’.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte

Iedere maand reistips & tricks in je mailbox?

Meld je aan voor een flinke dosis reisinspiratie!

Ook leuk:

Andere avonturen