fbpx

Een dag fietsen op La Digue

fietsen op La Digue

De Seychellen, gelegen in de Indische Oceaan, bestaan uit meer dan 115 eilanden. In september 2017  mocht ik 6 nachten verblijven op de Seychellen en wat vond ik het een fantastische bestemming! Er zijn maar een aantal eilanden bewoond en één daarvan is La Digue.

La Digue

Met nog geen 2000 inwoners, zonder vliegveld en een handvol wegen is het een echt ‘laid back’ eiland. Vanaf het eiland Praslin duurt de overtocht zo’n 45 minuten. Bij aankomst in de haven van La Digue huur je heel gemakkelijk een fiets. Dit kost ongeveer € 10 uur voor de hele dag. Je ontdekkingstocht over dit mooie eiland kan beginnen!

Azuurblauwe zee

Bij de fiets krijg je een mandje en een plattegrond. Het mandje vulde ik met handdoek, zonnebrand en zwemspullen want je fietst van het ene naar het andere prachtige strand. De plattegrond is ondanks dat er maar weinig wegen zijn, toch handig om te kunnen zien aan welke kant van het eiland je bent. En echt, dat fietsen is goed te doen. Een enkel heuveltje maar over het algmeen vlakke paden. Ik start vanuit de haven van La Digue en fiets meteen naar Anse Source d’Argent. Dit is een geweldig wit zandstrand met verschillende rotspartijen en een azuurblauwe zee. Hier kan het in de loop van de dag best druk zijn, maar in de ochtend is het nog goed te doen.
Na een verfrissende duik in de golven, vervolg ik mijn fietstocht richting het binnenland waar ik onderweg wat huizen, een schooltje en hier en daar een guesthouse tegenkom. En wat een groen eiland is het eigenlijk! Rond het middaguur kom ik aan bij Grande Anse, te bereiken via de enige steile weg op het eiland. Even doortrappen, maar wat een mooi strand! Er is één restaurant en wat is het heerlijk om met je voeten in het zand te genieten van een heerlijke lunch.

Reuzenschildpadden

Natuurlijk wil ik ook de andere kant van het eiland zien. Met een gevulde maag fiets ik verder en wat kom ik onderweg tegen? Geweldig! Een reuzenschildpad! Wist je trouwens dat op de Seychellen de grootste populatie aan reuzenschildpadden ter wereld leeft? Op een aantal afgelegen eilanden, ver verwijderd van de bewoonde wereld, vind je deze mooie dieren. Maar ook dit exemplaar, op zijn of haar gemak over het fietspad schuifelend, is echt super!
 In de middag geniet ik op Anse Severe nog van dit fijne eiland en voordat ik weer de ferry richting Praslin neem, kijk ik naar een mooie zonsondergang in de haven. Wat een geweldig eiland is La Digue. En dan ben ik er nog maar één dag geweest. Mocht je langer van dit eiland willen genieten, kan je een paar nachten reserveren in een kleinschalig boutique hotel of guesthouse. Ook is er een luxe hotel aan het strand gelegen, waar het uiteraard ook goed toeven is.
Mijn fietstocht zit erop, ik parkeer mijn fiets in de haven en vaar terug naar Praslin voor de laatste overnachting van deze reis. Wat een prachtig eiland is La Digue. Inclusief hagelwitte zandstranden en azuurblauwe zee, maar ook met een mooie, groene natuur en veel te ontdekken! Zie jij jezelf al fietsend op deze geweldige bestemming?
Share the Post:

Dit vind je ook leuk:

Join Our Newsletter

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kan ik je helpen?